DIANA DE VETH

Diana de Veth.jpg

Mijn interesse voor het vak verpleegkundige heb ik pas op latere leeftijd kunnen uitvoeren. Ik heb dus een hele bewuste keuze kunnen maken wat voor specialisatie voor mij een uitdaging zou zijn. Dat was dus het genezen van wonden die complex zijn.

Ik ben er van overtuigd dat op het moment dat je een wond hebt die niet geneest je kwaliteit van leven negatief beïnvloed wordt op alle vlakken. Het is erg motiverend als je eraan kunt bijdragen dat je het negatieve voor de patiënt kunt ombuigen naar positief door de wond te genezen. Het is een curatief proces met uitdagingen en dat vind ik leuk.

Het continu bezig zijn met de biologie van de wondgenezing is een uitdaging omdat er zoveel factoren zijn die dit kunnen beïnvloeden. Je bent dus niet alleen bezig met de wond maar ook met de patiënt als geheel, vanuit een holistische visie. Ook betekent dit voor mij niet alleen bezig zijn met een “verband “ op de wond, maar het verband van de achterliggende pathologie in relatie tot een complexe wond (klinisch redeneren).

De Da Vinci Kliniek betekent voor mij uitdaging met innovatieve behandelingen om bovenstaande processen uit te voeren en te borgen.

Lesgeven voor Pergamum is voor mij een essentieel onderdeel van mijn functie als Wondconsulent. Dit om collega’s te motiveren en stimuleren in het begrijpen van de behandelmogelijkheden van complexe wonden. Ik streef ernaar om het voor hen net zo inspirerend te maken als het voor mij is.